Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Kihiline kalasalat vutimunadega

Lihavõtted

Kihiline kalasalat vutimunadega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lihtne, kihiti kaussi valmistatav muna-kalasalat tuleb mahlane ja mahe. Valmista see võimalusel vahetult enne sööma hakkamist, aga võid ka eelmisel õhtul külmkappi valmis laduda. Mädarõikamaitseline kaste annab salatile mõnusa meki, soovi korral lahjenda seda pooleks maitsestamata jogurtiga.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 tk Kalakonserv (nt lõhe või tuunikala)
3 tk Keedetud porgand
5 tk Keedetud muna
1 tk Suur õun
1 tk Sibul
KASTE
3 dl Mädarõikamaitseline majonees
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Riivitud muskaatpähkel
KAUNISTUS
4 tk Vutimuna
Lutserniidud
1. Koori ja riivi porgandid. Koori ja lõika tükkideks ka sibul ja õun. Riivi munakollased ja -valged eraldi.

2. Lao kõik ained läbipaistvasse kaussi kihiti: nõrutatud kalakonserv, porgandid, munavalge, sibulad, hakitud õun, munakollane. Iga kihi vahele pane sidrunimahla ja soola-pipraga maitsestatud mädarõikalist kastet ja hoia serveerimiseni külmas.

3. Kaunista vahetult enne serveerimist, tõstes idud poolikute vutimunade alla kui linnupesad.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga