Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Klassikaline sidrunikook

Lihavõtted

Klassikaline sidrunikook

Kersti Rea Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Indrek Susi

40-60 min

Retsept
250 g Nisujahu
125 g Või
1 tk Munakollane
1 spl Suhkur
2 spl Vesi
SIDRUNIKREEM
1 tk Suur sidrun
2 tk Munakollane
1.5 dl Suhkur
2 spl Kartulijahu
250 ml Vesi
1 spl Või
MUNAVALGEKATE
3 tk Munavalge
Sool
6 spl Suhkur
1. Haki köögikombainis jahu ja või. Hõõru muna suhkruga ja lisa jahuvõisegule. Lõpuks lisa vesi. Sega parajaks tainaks. Suru tainas märja lusika abil küpsetusvormi põhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus helepruuniks. Selleks kulub 10–15 minutit.

2. Riivi sidrunilt koor ja pressi mahl. Vahusta munakollased suhkruga. Sega külm vesi kartulijahu ja vahustatud munadega ning aseta potiga pliidile. Sega paksenemiseni. Lõpuks lisa või, sidrunimahl ja riivitud koor.

3. Vahusta munavalged sutsu soolaga kõvaks vahuks. Lisa aegamööda 5–6 sl suhkrut ja jätka vahustamist.

4. Aseta helepruuniks küpsenud põhjale sidrunikreem ja sellele munavalgevaht. Tõsta kook umbes 10 minutiks 180-kraadisesse ahju alumisele restile ning küpseta seni, kuni munavalge hakkab pealt kergelt kollakaks tõmbuma

KOMMENTAARID

kuusik 19.mai 2015 14:50
liiga magus
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes