Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Pärlsuhkruga brioche

Lihavõtted

Pärlsuhkruga brioche

Kertu Lukas Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Oskari Vära
Brioche on eriti pehme, õhuline ja veidi magus sai, mis maitseb koduselt hästi koos talveks varutud moosiga.
Vähese suhkruga
Retsept
260 g Nisujahu (tüüp 405)
50 g Suhkur
0.5 tl Sool
100 ml Käesoe piim
20 g Värske pärm
1 tk Muna
40 g Sulatatud või
1 tk Määrimiseks munakollane
Pärlsuhkur
1 päts

1. Lahusta pärm käesoojas vees ja lase umbes 10 minutit seista. Sega jahu suhkru ja soolaga, lisa muna ja sulatatud või ning lõpuks vala juurde pärmi-piimasegu. Sõtku ühtlaseks, kata puhta rätikuga ning jäta 2–3 tunniks sooja kohta kerkima.

2. Raputa lauale jahu ning võta tainas ettevaatlikult kausist välja. Lõika tainas kolmeks ribaks ning punu neist kohev pats. Määri keeksivorm võiga, raputa üle jahuga ja tõsta pats vormi. Lase saial kahekordseks kerkida ning määri siis ettevaatlikult pealt munakollase ja vee seguga. Raputa peale pärlsuhkrut ning küpseta 170-kraadises ahjus 25 minutit, kuni brioche on kuldpruun. Naudi soojalt koos omatehtud moosiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes