Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Apelsinipasha porgandiga

Lihavõtted

Apelsinipasha porgandiga

Lia Virkus Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Rõõmsalt porgandivärvi pasha maitseb siidiselt ja jääb kalorsuselt kõvasti alla oma suursugusele sugulasele - rohke võiga valminud pashale.
Retsept
portsjonile
600 g Kohupiimapasta
2 dl Heledad rosinad
1 tk Apelsin
2 spl Suhkur
5 tl Želatiin
5 spl Apelsinimahl
2 dl Rõõsk koor 35%
300 g Porgand
5 spl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
2 spl Brändi
KAUNISTUSEKS
1 tk Apelsin
2 spl Suhkur
Värvilised kommid soovi korral
1. Poolita apelsin, pressi mahl välja. Lõika kooritud porgandid tükkideks ja keeda vees pehmeks. Jahuta, nõruta ja püreesta koos vähese keeduveega.

2. Riivi hoolikalt pestud apelsinilt koor ja sega 2 sl suhkruga.

3. Paisuta želatiin apelsinimahlas, sulata madalal kuumusel segades sulamiseni, ära keema lase! Kõige lihtsam on seda teha kuumas veevannis.

4. Vahusta koor suhkrute ja kohupiimapastaga. Sega porgandipüree hulka apelsinikoore-suhkrusegu ja alkohol. Vahusta kohupiima hulka. Kalla peene nirena juurde leige želatiinilahus, segu samal massi ajal vahustades. Viimaks sega hulka rosinad, kui soovid.

5. Tõsta kohupiimavaht kilega vooderdatud lillepotti või muusse kõrgemasse nõusse. Kata pealt kilega ja tõsta üleöö külma tarduma.

6. Kummuta alusele ja kaunista meelepäraselt. Tõmba poolelt pestud apelsinilt maha kooreribad ja riivi ülejäänud poole apelsini koor peene riviga. Sega apelsinikoored suhkruga ja kaunista pasha nendega. Mõni värviline komm toob vallatuid värve juurde.
 


HEA TEADA!
Kui soovid, serveeri pasha hoopis kreemina ja ilma tarretamata. Tõsta see siis pokaalidesse ja serveeri kohe.


Nipp!
Kui sa rosinaid ei armasta, asenda need marmelaaditükikestega.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga