Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Sõir jõhvikatega

Kohupiimajuust ehk sõir sobib suupistelauale, leiva-saia peale ja miks mitte ka salatisse. See sõir on saanud marjast täiendust kuivatatud jõhvikatest, kuid on maitsev ka näiteks köömnete ja ürdise lisandiga ning puhtalt niisamagi.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
9 dl Piim
40 g Või
1 tk Muna
1 tl Sool
30 g Kuivatatud jõhvikad
400 g Kohupiim
1. Kuumuta piim. Sega kohupiim läbi ja lisa piimale. Keeda keskmisel tulel segades, kuni eraldub vadakuvedelik ja moodustub paks juustune mass. Vala see sõelale ja kurna umbes 10 minutit.

2. Kuumuta potis või, lisa kohupiimamass, muna ja sool. Sega hoolega paari minuti jooksul. Viimasena lisa peeneks hakitud kuivatatud jõhvikad ja sega läbi.

3. Vala sõir marliga kaetud sõelale ning lase üle öö nõrguda ja taheneda. Paku tükkideks lõigatult suupiste, saiakatte või salatilisandina.


Hea teada!
Sõira valmistamiseks ei sobi vadakukohupim ehk ricotta. 

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga