Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Kohupiimapirukas

Lihavõtted

Kohupiimapirukas

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Lahtine kohupiimapirukas.

üle 60 min

u 25 + u 45 minutit kerkib+ u 25 minutit küpseb.

Retsept
portsjonile
TÄIDIS
25 g Pärm
100 g Või
2 dl Piim
3 sl Suhkur
6 kuni 7 Nisujahu
TÄIDIS
200 g Mandlimass
3 tk Muna
500 g Kohupiim
0.5 kl Rosinad
1 dl Suhkur
1 sl Vanillsuhkur
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
Valmistusviis Lahusta pärm, sulata või, lisa leige piim (u 37 ºC). Sega, lisa suhkur ja jahu. Sõtku tainas. Lase kerkida u 15 minutit. Võta 1/3 tainast. Pane taigen 30x40 küpstusplaadile ja lase kerkida u 30 minutit. Riivi mandlimass jämedalt, sega muna, kohupiima, (vees leotatud) rosinate, suhkru ja vanillsuhkruga. Laota segu küpsetuspannil olevale tainale. Rulli ülejäänud tainas pikaks ribaks ja lõika juppideks. Pane ribad risti üle täidise. Küpseta 200 ºC juures u 25 minutit. 

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes