Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Mandlitort I

Lihavõtted

Mandlitort I

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Lihtsalt valmistatav mandlitort.

üle 60 min

Valmistamisaeg u 15 minutit + u 45 minutit küpsetamiseks + enne tordi kokkupanekut jahtub.

Retsept
portsjonile
TORDIPÕHI
100 g Või
200 g Mandlid
1 dl Jahu
2 tk Muna
2 dl Suhkur
TÄIDIS NR 1
1 dl Portveinimarmelaad
TÄIDIS NR 2
1.5 dl Rabarberimarmelaad
GLASUUR
2 dl Tuhksuhkur
1 kuni 2 sl Vesi
Rohelist toiduvärvi
KAUNISTUS
Suhkrulilled
Valmistusviis TORDIPÕHI: Sulata või, purusta mandlid. Sega mandlid jahuga. Vahusta muna suhkruga. Vala mandli-jahusegu munavahtu vaheldumisi võiga. Vala segu tordivormi ja küpseta 175ºC juures u 45 minutit, kuni kook on küps, proovi tikuga. Lase tordipõhjal jahutuda ja lõika siis kolmeks põhjaks. TÄIDIS: Kata üks põhi ühe marmelaadi ja teine teise marmelaadiga ning aseta üks põhi teise põhi peale. GLASUUR: (vt. Nõuanded- küpsetamine II- kuidas valmistada võõpa.)Sega vesi sukruga, lisa veidi rohelist toiduvärvi ja vala üle tordi. Kaunista väikeste suhkrulilledega. 

Märksõnad

mandlitorttoidutare

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes