Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Mandlitort I

Lihavõtted

Mandlitort I

Toidutare Rootsi
PrindiSoovita sõbrale
Lihtsalt valmistatav mandlitort.

üle 60 min

Valmistamisaeg u 15 minutit + u 45 minutit küpsetamiseks + enne tordi kokkupanekut jahtub.

Retsept
portsjonile
TORDIPÕHI
100 g Või
200 g Mandlid
1 dl Jahu
2 tk Muna
2 dl Suhkur
TÄIDIS NR 1
1 dl Portveinimarmelaad
TÄIDIS NR 2
1.5 dl Rabarberimarmelaad
GLASUUR
2 dl Tuhksuhkur
1 kuni 2 sl Vesi
Rohelist toiduvärvi
KAUNISTUS
Suhkrulilled
Valmistusviis TORDIPÕHI: Sulata või, purusta mandlid. Sega mandlid jahuga. Vahusta muna suhkruga. Vala mandli-jahusegu munavahtu vaheldumisi võiga. Vala segu tordivormi ja küpseta 175ºC juures u 45 minutit, kuni kook on küps, proovi tikuga. Lase tordipõhjal jahutuda ja lõika siis kolmeks põhjaks. TÄIDIS: Kata üks põhi ühe marmelaadi ja teine teise marmelaadiga ning aseta üks põhi teise põhi peale. GLASUUR: (vt. Nõuanded- küpsetamine II- kuidas valmistada võõpa.)Sega vesi sukruga, lisa veidi rohelist toiduvärvi ja vala üle tordi. Kaunista väikeste suhkrulilledega. 

Märksõnad

mandlitorttoidutare

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga