Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Lõhe filotainas

Lihavõtted

Lõhe filotainas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Imemaitsev ja atraktiivne suupiste, mis valmib kerge vaevaga. Kalli filotaina võib soovi korral asendada hästi õhukeseks rullitud lehttainaga.
Retsept
1 tk terve forelli- või lõhefilee
soola
Valge pipar (jahvatatud)
värske või kuivatatud till
1 pakk Filotainas
head toiduõli
Võta tainas paar-kolm tundi varem toatemperatuurile sulama. Lõika kalafilee pikuti 1,5 cm laiusteks ribadeks, raputa peale valget pipart ja soola, mähi toidukilesse ning lase tund aega jahedas maitsestuda. Kata laual meetripikkune pind küpsetuspaberiga. Ava tainapakend ja pane tainarull käepärast. Rulli ettevaatlikult lahti, eemalda pärgament ja tõsta kaheks kokku volditud pakk lahti. Võta ühe tainalehe nurkadest kinni ja tõsta vabale tööpinnale. Kuivamise vältimiseks hoia ülejäänud tainast niisutatud ja võimalikult kuivaks väänatud rätiku all. Pintselda tainaleht õliga, pane lühemale servale üks terve kalariba ja nii palju teisest, et serv oleks kogu pikkuses kaetud. Riputa kalariba tilliga üle ja rulli tihedalt tainasse. Lõika rull kohe umbes 5 cm pikkusteks juppideks, tõsta need ahjuplaadile, liitekoht vastu plaati; pintselda pealt õliga. Paki taina ülejääk tihedalt toidukilesse, pane külma ja kasuta ära kahe nädala jooksul. Küpseta rulle 225 °C juures 7-8 minutit; serveeri soojalt või külmalt. 
NB! Kuna kalariba jääb katma terve hulk tainakihte, ei maksa taina juhusliku rebenemise pärast muretseda.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke