Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Uhhaa

Kontsentreeritud kalapuljong.

Valmistamisaeg u 60 minutit.

Retsept
portsjonile
600 -800 g Värske kala (haug, latikas, koha, luts, ahven, tursk)
1 l Vesi
Porrulauk või sibul
Petersellilehed
Aedtill
2 -3 tera Must pipar
1 väike leht Loorber
Kaladel eemaldatakse sisikond, lõpused ja silmad. Pestakse hoolikalt külma voolava vee all. Leem saab maitsvam, kui kasutatakse mitut kalaliiki koos. Suuremad kalad lõigatakse koos selgrooga tükkideks. Kalad pannakse külma vette ja aetakse keema. Riisutakse vaht, lisatakse maitseviljad ja keedetakse kaane all tasasel tulel 30-40 minutit. Vürtsid ja sool lisatakse keemise lõpupoole. Kalad tõstetakse vahukulbiga leemest välja. Leem lastakse 5 minutit seista, siis kurnatakse läbi sõelale asetatud marli. Kalaliha puhastatakse luudest. Serveerimisnõusse pannakse kalatükid, kuum puljong valatakse üle. Peale puistatakse hakitud tilli. Serveeritakse kalapirukatega.

Märksõnad

uhhaa

KOMMENTAARID

sisi 22.jaan 2012 15:03
namm namm.
lonny 27.veeb 2011 17:47
:Y täitsa hea
kala 16.nov 2010 20:11
Tegin just uhhaad esimest korda,väga hea.
Atsinna 05.veeb 2009 11:58
brussakas, kalasupi saad kui paned kartulit, porgandit ja muud. Aga eht uhaa on tõesti selline nagu retsept näitab. Imelik on tõesti juurde pakkuda kalapirukat, sellega võib uhaa maitse tappa. Sobiks midagi neutraalset.
merilin27 04.veeb 2009 23:46
uhhaa ongi kalapuljong kalaga. Imelik on et,kõrvale pakutakse veel kalapirukat.Võrdlu-
seks-söön hakklihakaste-
t,juurde võtan veel kotlette ja leivale määrin lihapasteeti.
brussakas 26.jaan 2008 18:24
ee ... kas kartulit ja või porgandit või midagi ei pandagi? miks? võib tunduda rumal aga mina küll paneks :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga