Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Õhuline apelsinipasha porgandiga

Lihavõtted

Õhuline apelsinipasha porgandiga

Maire Suitsu
PrindiSoovita sõbrale
Õhuline apelsini-porgandipasha.
Retsept
600 g kohupiima
2 dl heledaid rosinaid või purustatud pähkleid või mandlilaaste
või sukaadi vms
1 apelsin
2 sl suhkrut
5 tl zhelatiini
5 sl vedelikku (apelsinimahla)
4 munavalget
2 porgandit
maitse järgi suhkrut
2 sl brändit või apelsinilikööri
Poolita apelsin ja pressi pooltest mahl välja. Lõika kooritud porgandid tükkideks, lisa nii palju vett, et see tükke vaevalt katab, lase pehmeks keeda. Hõõru kohupiim läbi tiheda sõela. Õhenda noaga apelsiinikoore sisemusest valget osa, kui see on juhtumisi väga paks. Aja koor koos 2 sl suhkruga läbi hakklihamasina ja sega kohupiima hulka koos rosinate või muude lisanditega. Pane zhelatiin apelsinimahlaga paisuma ja sulata siis kuumas veevannis. Töötle nõrutatud porgandid püreeks ja mikserda kohupiimasegu hulka. Maitsesta segu suhkruga. Kalla peene nirena hulka leige zhelatiinilahus, segu samal ajal mikserdades. Seejärel kalla peale tihedaks elastseks vahuks mikserdatud munavalged ja tõsta alt ülespoole segamini. Pane segu otsekohe tarduma kas külma veega niisutatud vormi(desse) või pokaalidesse. Väljakummutatava, pashaga sarnaneva suure tarretise saamiseks aseta kaks toidukileriba töölaual teineteisega risti ning vooderda sellega näiteks keskmise suurusega vahustamisanum. Enne serveerimist hoia mõned tunnid külmas.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga