Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Forellipirukas II

Lihavõtted

Forellipirukas II

Angeelika Kang Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suitsumaitseline forellipirukas sobib hästi nii kohvilauale kui ka õhtusöögiks koos värske salatiga. Ettevalmistusaeg 1 tund 10 minutit + 40 minutit küpsetamiseks.
Retsept
portsjonile
TAINAS
5 dl Jahu
0.5 tl Sool
125 g Pehme või
1.5 dl Vesi
TÄIDIS
250 g Külmsuitsuforelli filee
250 g Forellifilee
2 tk Porrulauk
2 dl Rõõsk koor
2 tk Muna
2 sl Sinep (mahe)
3 sl hakitud till
3 sl Murulauk
1 tk Marineeritud kurk
100 g Riivjuust
Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja hoia 1 tund külmikus. Viiluta porru ja prae 2 sl võis kuldseks. Haki forellifileed väiksemateks tükkideks. Haki ka till, murulauk ja kurk. Kuumuta ahi 200 kraadini. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele ning küpseta 10 minutit. Täidise jaoks sega omavahel forellifileed, porru, koor, munad, sinep, till, murulauk ja kurk. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 30 minutit.

KOMMENTAARID

Eixd 02.nov 2016 18:45
Väga hea. Kui eelmise päeva forellipraest jääb ülejääke, siis kasutan need alati selles pirukas ära. Ja juustuks kasutan cheddarit
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette