Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Ananassi-kohupiimašarlott

Lihavõtted

Ananassi-kohupiimašarlott

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Maitsev kohupiimatort. 
Vooderdis:
1 suur karp (680 g) konservitud ananassirõngaid

Täidis: 
6 tl želatiini
1 dl ananassikonservivedelikku
1 väike karp (227) purustatud anananassi
500 g kohupiimapastat
2.5 dl suhkrut
4 toasooja muna

Vooderda kumerapõhjaline kauss toidukilega ja seejärel ananassirõngastega. Soovi korral täida rõngaste õõnsused punase marmelaadi või kompotikirssidega; pane vorm külma. Paisuta želatiin ananassileemega ja sulata seejärel kuumas veevannis. Hõõru toasoe kohupiim läbi sõela. Sega mikseriga juurde 1 dl suhkrut ja ananassikonserv. Vahusta munakollased 0,5 dl suhkruga ja munavalged 1 dl suhkruga tugevaks, elastseks ja läikivaks vahuks. Lisa kohupiimasegule kõigepealt soe želatiin, seejärel munakollasevaht ja munavalgevaht. Sega suure lusikaga ettevaatlikult alt ülespoole läbi. Kalla segu ettevalmistatud vormi ja pane külma. Kui täidis on juba kergelt tardunud, lõika terava noaga ära ananassirõngaste üleulatuvad servad. Tõsta kileribad peale ja pane järgmise päevani külma tarretuma. Enne laualeandmist kummuta šarlott tordialusele.

Kogus 8 lõiku.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga