Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Keedetud pasha

Lihavõtted

Keedetud pasha

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Keedetud pasha säilib kauem kui keetmata.
Retsept
portsjonile
3 tk Muna
2 dl Suhkur
500 g Kohupiim
500 g Hapukoor
100 g Või
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
3 sl Sidrunimahl
100 g Jahvatatud mandlid
1 dl Rosinad
Marmelaad
Nõruta kohupiima marlis 1 ööpäev. Vahusta munad suhkruga, kalla paksupõhjalisse kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades läbi keemiseni, aga ära keeda. Lisa kohupiim, hapukoor ja sulatatud või; kuumuta väiksel tulel keemispiiril 5 minutit, aeg-ajalt põhjast segades.
Lisa vanillsuhkur, sidrunimahl, mandlid ja tükeldatud rosinad. Lõika kääridega tükkideks ka erinevat värvi marmelaadid. Jäta osa kaunistamiseks, ülejäänu sega pashataignasse.
Vooderda pashavorm (või kohvifilter, sõel) seest marliga ja kalla segu sinna
sisse. Kata marliga ja aseta raskem taldrik või kauss peale vajutuseks. Pane taldrik alla ja jäta järgmise päevani külma. Kaunista ja serveeri.

Märksõnad

keedetudpasha

KOMMENTAARID

annikav 09.apr 2012 13:25
Suurepärane maius! Olen seda juba kahel korral teinud ja väga maitsev on tulnud. Kõik kiidavad! Lihtne teha ja pole ka väga rammus, st mulle sobib, et retseptis pole rõõska koort. Viimane kord kasutasin muidu ricottat.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes