Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Valelambapraad

Lihavõtted

Valelambapraad

Kodu ja Aed.
PrindiSoovita sõbrale
Loomalihast valelambapraad kõlbab ka neile, kes muidu lambaliha ei söö, väites, et sellel on "kasukamaitse".

üle 60 min

Retsept
portsjonile
250 g loomaliha (rostbiifi- või praetükk)
0.25 tk Küüslauk
0.75 sl oliivõli
0.5 tl peenestatud meresool
Must pipar
kuivatatud tüümian
Koori küüslauguküüned ja lõika pikuti pooleks. Torka lihasse terava noaga mõne sentimeetri sügavusi auke. Pista igasse auku küüslauguküüne tükk. Hõõru liha soola, pipra ja tüümianiga ning vala peale veidi oliivõli. Torka lihatüki kõige paksemasse kohta praetermomeeter. Pane liha ahjuvormi küpsetuspaberile. Küpseta keskmisel ahjuvõrel 150°C juures vähemalt 1 tund, kuni liha sisetemperatuur on 75°C. Keera ahjust võetud praad fooliumisse ja lase veidi aega tõmmata. Lõika veidi jahtunud lihast ilusad praeviilud. Lisandiks võid serveerida juurvilja: keeda tükeldatud juurvilju 5 minutit soolases vees ja seejärel küpseta kergelt võis. Maitsva kastme saad ürtidest, oliivõlist ning vähesest sidrunimahlast. Valelambaprae juurde sobivad lisandiks ka soolases vees keedetud odrakruubid, nii koos juurviljaga kui ka ilma.

Märksõnad

valelambapraad

KOMMENTAARID

Ludvig 16.nov 2011 00:40
Väga lihtne aga oi kui spets. Raske on end nüüd valmis toidust eemal hoida, mis siis, et kell on 1 öösel. Soovitan!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga