Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Kana tomatiga

Tomatid, oliiviõli ja vein toovad killukese Hispaania päikesest ka sinu kööki.

üle 60 min

1 kana 4 tomatit 2 küüslauguküünt oliiviõli 1 sl sinepit oreganot äädikat 1 kl valget kuiva veini musta pipart jämedat soola Kõigepealt valmistada peeneks tambitud segu 0,5 sl sinepist, 4 pipraterast, küüslaugust ja äädikast. Valada segu pannile ja selle peale panna soolaga sissehõõrutud kana. Ülejäänud sinepiga määrida kana seestpoolt. Tomatid laduda kana ümber, eelnevalt teha neile kahvliga augud sisse, et mahl välja imbuks. Küpsetada kana ahjus 180 kraadi juures 1 tund. Umbes 30 minutit pärast küpsetamise algust lisada vein ja oregaano. Et kana ära ei kuivaks, lisada vett või aedviljapuljongit. Küpsenud kana tükeldada ja asetada vaagnale, ümberringi panna kooritud tomatid ning valada üle küpsemisel tekkinud leemega.

Märksõnad

kanapaprikatomatiga

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga