Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Täidetud kana pariisipäraselt

Lihavõtted

Täidetud kana pariisipäraselt

Paprika Prantsuse köök
PrindiSoovita sõbrale
Ehtne prantsuse retsept toob enesega kaasa veidi rohkem mässamist, kuid tulemus on see-eest ka toimetamist väärt.

üle 60 min

2,5-kilone kana
3 tl soola
3/4 tl värskelt jahvatatud pipart
3 õhukest suitsupeekoniviilu
450 g kanamaksa
4 sl hakitud sibulat
1/4 kl hakitud seeni
2 sl hakitud peterselli
1/4 kl riivsaia
1/8 tl tüümiani
6 sl võid
2 sl sidrunimahla
Kana pesta, kuivatada ja hõõruda sisse 2 tl soola ja 1/2 tl musta pipraga.
Peekon pruunistada kergelt pannil, väljasulanud rasv valada ära.
Panna pannile maks, sibul, seened ja praadida veel 5 minutit.
Hakkida kõik ained noaga või ajada läbi hakklihamasina. Võib kasutada ka köögikombaini.
Segada peterselli, poole riivsaia, tüümiani ja ülejäänud soola ja pipraga.
Täita kana saadud seguga ja õmmelda kinni.
Sulatada pool võist sügaval ahjupannil ja panna kana koos panniga 2 tunniks 15 minutiks eelnevalt soojendatud ahju 100 kraadi juurde.
Vahetevahel kasta kana pannile tekkinud hautamisvedelikuga.
Sulatada ülejäänud või ja segada see järelejäänud riivsaiaga.
Enne lauale andmist määrida kana või ja riivsaia seguga ning pritsida peale sidrunimahla.
Hea teada !
Selle retsepti puhul oleks parim isetehtud riivsai, see on sõmeram ning parem.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga