Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Kalapatee

Lihavõtted

Kalapatee

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Patee on roog, mis valmib üllatavlt lihtsalt ning maitseb ühtviisi hästi nii kuumalt kui ka külmalt. Kaunima välimuse huvides võid patee keskele panna krabipulki või veidi krevette. Sobib hästi peolauale.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PATEE
400 g lõhefilee
200 g valge kala filee (nt tursk,koha)
2 tk Muna
2.5 dl 15% toidukoor
0.25 tl Valge pipar
Cayenne'i pipar
4 tk krabipulk
100 g või kooritud krevetid
1 dl hakitud till
1 tl Sool
KASTE
2 dl hapukoor
50 g kalamari
Sool
KAUNISTUSEKS
värske till
Sidrun
Sega kõik patee ained köögikombainis (v.a. krabipulgad või krevetid). Kata piklik keeksivorm seest küpsetuspaberiga ja vala pool segust vormi. Aseta keskele krabipulgad või krevetid ning kalla peale ülejäänud segu. Tõsta vorm vesivanni ja küpseta ahjus 175°C juures 1 tund. Kummuta jahtunud roog alusele, kaunista tilli ning sidruniga. Serveeri koorest ja kalamarjast valmistatud ning soolaga maitsestatud kastmega. 

Märksõnad

kalapatee

KOMMENTAARID

monika 27.dets 2015 07:56
Täielik pläust,kui kui kalamarjakastet kõrval poleks olnud,poleks see patee üldse söödavv
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga