Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Krevetitarrend

Lihavõtted

Krevetitarrend

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Väikeste krevetitarrenditega tuleb veidi vaeva näha, kuid peolaual on need ääretult atraktiivsed ja maitsevad hästi. Eriti koos võileivamajoneesiga.
Retsept
400 g Kooritud krevett
12 kuni 24 tk vutimuna
Aedtill
TARRETIS
8 dl vesi
10 tl Želatiin
2 tk kala- või köögiviljapuljongikuubik
1 dl kuiv valge vein või lahjendatud sidrunimahl
Keeda vutimune 3 minutit, jahuta külmas vees. Sega pudendatud puljongikuubikud keeva veega ja lase külmkapis täielikult jahtuda. Kurna läbi tiheda sõela, et eemaldada rasv ning tahke jääk. Sega zhelatiinipulber 2 dl puljongiga, lase paisuda ja sulata seejärel kuumaveevannis. Lisa ülejäänud puljong ning vein. Loputa 12 väikest vormi jääkulma veega ja lao kandikule. Kalla iga vormi põhja 0,5 cm paksune kiht tarretiseleent ning pane külma tarretuma. Hoia ka ülejäänud leem ja krevetid külmas; külmutatud krevettidel lase vaid kergelt sulada. Pane vormide põhja tillioksi, nende peale krevette. Pinguletõmmatud niidiga veerandikeks lõigatud vutimunad paiguta krevettide ja vormi serva vahele. Kalla üle tarduma hakkava seguga ning hoia kaetult vähemalt 4 tundi külmas.

Märksõnad

krevetitarretised

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes