Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Ricotta-kook marjakastmega

Lihavõtted

Ricotta-kook marjakastmega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See kook on Itaalias lihavõtete ajal sama traditsiooniline kui meil kohupiimakook.

üle 60 min

Ettevalmistusaeg 55 min + küpsemiseks 70 min

Retsept
950 g Piim
1.5 dl Arborio risotoriis
1 tl Kaneel (jahvatatud)
0.5 tl Sool
Vanillikaun
3 dl Suhkur
1.2 kg Ricotta
2 tk Suur muna
3 tk Munakollane
Või määrimiseks
Jahu vormi üleraputamiseks
Tuhksuhkur
MARJAKASTE
400 g Aedmaasikas (külmutatud)
2 sl Suhkur
2 sl Sidrunimahl
Lase piim keema, sega hulka riis, vanillikaun, kaneel ja sool. Keeda nõrgal kuumusel, kuni riis on hästi pehme – u 30 min. Tõsta pott tulelt ja sega hulka 1,5 dl suhkrut. Lase jahtuda. Eemalda vanillikaun. Sega hulka ricotta, munad ja munakollased ning ülejäänud suhkur.
Määri 26 cm vorm võiga ja raputa üle jahuga. Küpseta 65–70 min 175-kraadises ahjus. Kui kook läheb pealt liiga pruuniks, siis kata fooliumiga. Lase hästi jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut.
Serveeri marjakastmega. Kastme valmistamiseks keeda marju, suhkrut ja sidrunimahla 5–7 min.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool