Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Mel i Mato ehk kodune kohupiim sidrunimahlaga

Lihavõtted

Mel i Mato ehk kodune kohupiim sidrunimahlaga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kodus valmistatud kohupiim on Katalooniale vägagi iseloomulik. Seda lihtsat magusrooga serveeritakse mee, kreeka pähklite, piiniapähklite, rosinatega. Sobib hästi ka värskete marjadega. Kodujuustuga võrreldes on pehmem ja mahedam.
Retsept
portsjonile
2 l Piim
2 tk Terve sidruni mahl
Mesi
Kreeka pähkleid
Vala piim koos sidrunikoorega potti ja lase keema tõusta. Keera kuumus nõrgaks ja keeda 10 minutit. Võta tulelt ja lase jahtuda umbes 70 kraadini, siis on piim veel kuum, kui mitte põletav. Nirista segades hulka sidrunimahl, kuni piim kalgendub. Lase täiesti jahtuda. Vala marliga kaetud sõelale ja nõruta. Vala saadud kohupiim väikestesse vormidesse või suuremasse kaussi, kust võid serveerimiseks selle välja kummutada või lusikaga tõsta. Serveeri mee, kreeka pähklite ja piiniapähklitega.
 

KOMMENTAARID

Jeti 12.juuni 2008 17:24
Oh ma ei või! Kohupiim on mu lemmiktoiduaine ja kui lugeda siit sellist hõrgutist...Kahjuks pole ma suur gurmaan, seda enam tahaks häid asju proovida.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga