Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lihavõtted

Aprikoosi-riisitort

Lihavõtted

Aprikoosi-riisitort

Martti Koppel Hommikuköök
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hommikuköök
Kokasaate Hommikuköök 05.04.2008 retsept

üle 60 min

Retsept
400 g konservvirsikud või -aprikoosid
1 l Piim
1 tk Vanillikaun
1 tk Sidruni riivitud koor
200 g Risotoriis
100 g Või
50 g Pistaatsiapähklid (hakitud)
4 tk Munakollane
3 tk Munavalge
100 g Suhkur
50 g Jahu
Tuhksuhkur
Keeda riis piimas koos vanillipulgaga, jahuta ja tükelda konservvirsik. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega munakollased ja või, lisa suhkur, jahu, pähklid, keedetud riis ning virsikupoolikud. Vahusta munavalged ja lisa vaht kergelt segades tainale. Määri lahtikäiv vorm kergelt võiga ja vala tainas vormi ning küpseta 180 kraadi juures umbes 1 tund. Hiljem puudersuhkruga kergelt üle raputada.

KOMMENTAARID

Sessu 27.jaan 2013 17:03
Riisiterad jäid siiski jah pisut kõvaks. Muidu päris maitsev tort virsiku/aprikoosisõp-
radele.
iriseja 26.nov 2010 18:23
riisiterad olid kõvad,sest piimaga keetes jääbki riis selliseks,jahu on vähe sellepärast pudeneb laiali..ühesõnaga pole suurem asi aga muidu päris maitsev:N:N
lendavluud 28.nov 2008 09:08
:Yasun tegema ja loodan parimat.
haskoav 09.mai 2008 19:49
väga hea ja lahe kook, olen küpsetanud juba mitu korda.
Maarja 30.apr 2008 12:26
Väga hea kook!
Pille 06.apr 2008 14:25
Väga maitsev ja mahlane kook.Riis oli supper seal sees.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes