Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

Orecchiette lõhe, krevettide ja aïoli’ga

Sõbrapäev

Orecchiette lõhe, krevettide ja aïoli’ga

Andrus Laaniste 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Ajakirjade Kirjastus
Selline rammus ja aïoli’ne kalapasta
Retsept
portsjonile
200 g orecchiette pasta
10 tk lõhefilee õhukesed viilud
1 tk Tomat
1 tk 8ca 7cm) Kurk
0.5 tk Sibul
4 tk (mini)spinatilehed
1 peotäis Kooritud krevetid
Õli praadimiseks
AÏOLI
1 tk Munakollane
0.5 küünt Küüslauk
6 sl Oliiviõli
maitseks sool, sidrunimahl
PALSAMIÄÄDIKAKARAMELL
tume suhkrusiirup
Palsamiäädikas
Kaneelikoor
Nelk
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Apelsinikoor
Vürts
Vanillikaun
Kardemon
Tähtaniis
Keeda pasta al dente. Soola lõhefilee õrnalt. Aïoli valmistamiseks vahusta ettevaatlikult toores munakollane, pressitud küüslauk, oliiviõli, sidrunimahl ja sool. Koori tomat ja lõika sektoriteks. Kurgist viiluta kartulikoorijaga õhukesed viilud. Prae hakitud sibul, lisa pasta ning hetke pärast ka tomatisektorid ja kurgiviilud. Seejärel lisa minispinati lehed ja krevetid ning pisut hiljem lõheviilud. Sega kiiresti läbi (oluline on, et lõhe ei küpseks, aga oleks soe), lisa aïoli ja serveeri kohe. Peale triibuta palsamiäädikakaramelli. Selle tegemiseks kuumuta maitseaineid kuival pannil, lisa siirup ja palsamiäädikas, keeda kokku ja kurna.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga