Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

Vahune lillkapsa-toorjuustusupp laimi ja soojade juustuküpsistega

Sõbrapäev

Vahune lillkapsa-toorjuustusupp laimi ja soojade juustuküpsistega

Maido Maiste ja Meelis Maiste
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Retsept
portsjonile
SUPP
700 g lillkapsas
100 g Toorjuust
1 tk Laim
750 ml kanapuljong
Valge pipar
SOE JUUSTUKÜPSIS
1.5 dl vesi
3 cm ingver
100 g Gruyere juust
poole sidruni koor
0.5 tl pipar
25 g värske pärm
2 sl Oliiviõli
0.5 tl sool
1 tk muna
5.5 dl nisujahu
Puhasta lillkapsas lehtedest ja lõika õisikuteks. Pane lillkapsaõisikud puljongisse ja keeda pehmeks. Püreeri lillkapsas ja toorjuust ühtlaseks. (Kui sul on sifoon, siis vala supp sifooni ja lase sinna kolme ballooni jagu gaasi, loksuta, et supp tuleks ühtlasem ja vahusem)Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa õli, sool, muna, riivitud ingverist pressitud mahl, riivitud sidrunikoor, pipar ja riivitud juust. Sega juurde jahu, sõtku tainas ühtlaseks ja lase 30 minutit kerkida. Rulli tainas ühtlaseks palliks, lõika pitsalõikuriga 0.5cm laiusteks ribadeks, keera neile enne küpsetamispaberile panemist vint peale ja määri piimaga. Küpseta 15-kraadise ahju keskmises osas 15-20 minutit, kuni küpsised on kuldpruunid.Serveerimisel pane taldriku põhja imeõhuke kooritud laimiviil. Pigista supi sisse ka pisut laimimahla.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga