Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

Kreemine sealiha-kartulivorm

Sõbrapäev

Kreemine sealiha-kartulivorm

Pille Enden toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Liha ja kartul koos pikaks ajaks ahju küpsema- see on üks mugav viis prae valmistamiseks. Nii jääb liha pehme ja mahlane ning kartul ja kaste on samas võtta. Puljongi kastme tarvis võib valmistada pulbrist või pastast. 

üle 60 min

Retsept
portsjonile
600 g Sea välisfilee
8 tk Kartul
2 prk Suhkruta kondenspiim (a 320g)
4 dl Kana- või köögiviljapuljong
150 g Šampinjonid
4 spl Röstsibul
Must pipar
Sool
Õli vormi määrimiseks
1. Määri 20x30 cm ahjuvorm õliga. Koori kartulid, lõika õhukesteks viiludeks ja lao vormi põhja. Lõika liha ca 5 mm paksusteks viiludeks, maitsesta soola ja pipraga ning pane kartulitele.

2. Sega kondenspiim ja puljong, maitsesta soola ja pipraga. Haki seened ja sega kastmesse. Vala kaste vormi ja raputa peale röstsibul.

3. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 160 kraadises ahjus 2-2,5 tundi. Pool tundi enne ahjust võtmist eemalda foolium ja lase roal pruunistuda. Võta vorm ahjust, lase 10 minutit seista ja serveeri. 

KOMMENTAARID

Kaidi 17.veeb 2019 21:28
Kreemisusest oli asi väga kaugel. Samuti ei küpsenud kartulid nii madalal temperatuuril ära. Lõpuks sain lihtsalt kartuli, kuivavõitu liha ja kummalise kastmelaadse asja.
H 10.veeb 2019 13:38
Oleks kena kui mõne vähetuntud toiduaine puhul kirjutataks alati üks või mitu lihtsamat asendusainet,näitek-
s:mida sobib kasutada LÄÄTSE, suvikõrvitsa ...jne.mitteole-
masolul.Suur aitäh Teile!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Segasalatid
Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat