Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

Glace au four

Lihtne ja väga põnev sünnipäevatort. Valmistamist näed ka rubriigis "samm-sammult".
Retsept
portsjonile
PÕHI
6 tk Keeksiviil
JÄÄTIS
6 tk Munakollane
0.5 dl Tuhksuhkur
6 dl Vahukoor
1 sl Vanillsuhkur
KATE
4 tk Munavalge
4 sl Suhkur
1.5 tl Vanillsuhkur
KAUNISTUSEKS
Mandlilaaste
Munakoor
Konjakit
Valmistusviis
Jäätis:
Vahusta munakollased tuhksuhkru ja vanillsuhkruga.
Vahusta vahukoor tugevaks vahuks, lisa munakollased.
Vala segu vormi ja pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma.
Kokkupanek:
Pane keeksipõhjad kuumakindla vormi põhja.
Libista või tõsta jäätis vormist välja keeksitükkide peale.
Kate:
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa ettevaatlikult suhkur ja vanillsuhkur.
Vala kate üle jäätise nii, et tekiks kerge kuhjake.
Puista üle mandlilaastudega.
Küpseta ahju keskel 250-275ºC juures u 5 minutit, kuni kate on võtnud ilusa värvi.
Pane üks hästi pestud poolik munakoor kuhja otsa, vala sinna veidi leiget konjakit.
Serveerimisviis
Serveeri kohe, süüta konjak
 

KOMMENTAARID

Dzoanne 13.veeb 2012 16:52
Oi, see on maailma PARIM! Tahaks VEEL seda :D
Anita 08.dets 2010 21:44
Ma olen vist näinud, kuidas seda tehti nii, et biskviitpõhjale lisati poe-jäätist ning seejärel munavalge-segu, kuhu peale pandi konjakit, mis siis põlema süüdati, mitte ainult munakoore sisse.
Kaos 01.märts 2006 08:03
Selle ahvatluse ma teoks teen :)
kerstu 17.nov 2005 19:16
väga ahvatlev
jutita 10.mai 2005 05:49
ahvatlev maiustus
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes