Pidu  » Sõbrapäev

Kasukas

Keskmine hinne: 3.49 Allikas: Eesti Autor: Mari
"MINU LEMMIKRETSEPT". 20. aug - 15. sept retseptivõistlus. Kasukas ehk heeringatort (segamata rosolje).
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Keedetud kartul ja peet riivida keskmise riiviga.
Salatisibul, hapukurk ja munad hakkida.
Kui soovitakse tugevamat sibulamaitset, kasutada harilikku mugulsibulat.
Heeringas puhastada ja hakkida.
Soovitav on kasutada sirge serva ja lameda põhjaga klaasanumat.
Toiduained lao kihiti.
Põhja katab riivitud kartul, peale kiht heeringaid, siis sibul, seejärel kas hapukurk või peet, olenevalt sellest, millist maitset rohkem pooldatakse.
Sellises järjekorras laduda anum kuni kolmveerandini, jättes ruumi hapukoorele ja majoneesile.
Koor ja majonees segada ja valada peale.
Enne kastme valamist oleks soovitav sibulad jätta pealmiseks kihiks.
Kui kaste on peale valatud, uuristada puust orgiga või vardaga õhuaugud, et kaste saaks sügavamale valguda.
Jätta külmkappi tõmbama 2-3 tunniks.
Soovi korral võib kaunistada maitserohelise ja munaga.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marisss 04.apr 2012 13:26
Kui Jana retsepti järgi teha,siis kas kõige peale ei käigi hapukoort,ainult peet ja muna?
Maasikas 12.jaan 2011 22:42
Mina olen seda teinud ka nii, et kartul põhja, siis heeringas ja seejärel praen sibula ja lisan heeringa peale, edasi hapukoore ja majoneesi segu, munakiht, porgand, peet ja jällegi hapukoore-majoneesi segu ja kõige peale jällegi muna. Proovige praetud sibulaga, see annab väga hea maitse juurde. Olen katsetanud ka seentega, mida jällegi praadida sibulatega, super hea :)
mussoon 23.dets 2010 12:06
Mulle ka väga kasukas meeldib.Pere nõuab alati ka jõulude ajal seda salatit.Ainult mina ei kasuta majoneesi vaid hoopis hapukoort.Ja natuke panen iga kihi vahele veidike soola.Täna just hakkangi tegema.
Lambasihver 07.jaan 2010 23:35
Olen seda salatit teinud 30 aastat just nii nagu Jana ja nii on just see õige.Õppisin tegema oma tädilt ,kes oli kokk.Salat tõeliselt hea.
merka 23.dets 2009 20:35
panen peedi kõige alla, siis ta ei anna teistele kihtidele värvi
Birgit 24.nov 2009 14:34
meil on alati tehtud hoopis nii: põhja heeringas ja sibul, peale peet, siis porgand ja kartul ning peale hapukoor ja sinna peale muna
anne 14.mai 2009 12:18
mitmele see retsept mõeldud on?
Melle 07.mai 2009 12:53
Ei ole vajadust soola lisamiseks.Salat saab suurepärane.
ruth 07.mai 2009 11:22
kas soola ei panda üldse?
liis 18.dets 2008 15:23
see hea salat;)
siirikirikal 12.sept 2008 15:59
jah, hakitud keedumuna kõige peale.
catherina 12.sept 2008 15:43
Kuhu muna läheb? Kas ainult kõige peale?
Didi 31.märts 2008 18:12
Mõnus retsept! Ma panen heeringa-sibula-
hapukoore-
majoneesikastet 2 kihina: peale kartulit ja siis kõige peale ka. Tänud suurepärase retsepti ja õpetavate kommentaaride eest. Lihtne ja ülimaitsev -; Kindel lemmik, 5 staari
Maalane 07.veeb 2008 14:56
Mitu päeva olen tahtnud seda rooga valmistada,nüüd leidsin retsepti.
Kadi4ka 19.dets 2007 13:44
See retsept ja Jana kommentaarid kokku teevad super! hea tulemuse. Tegin esimest korda kasukat ja see tuli ülimaitsev.
avee 20.mai 2007 19:38
Jana, Sul 100% õigus! Ka mina tean, et õige kasuka retsept käib just nii!
vanamari 12.sept 2006 17:34
kasukas on minu jaoks parim salat.
Calcium 04.märts 2006 06:50
Olen teinud kasukat soolal6hega ( heeringa asemel) väga mahe ja hea on :O) Aga ka heeringaga on maitsev muidu heeringat eriti ei s66.
mammzu 27.nov 2005 17:41
hea asi;)
jangorpiiga 21.apr 2005 15:44
Kasukasse üldjuhul hapukurki ei panda. Riivitakse kihtidena alates alumisest kartul, heeringas, sibul, porgand, peet ja pealmine kiht puistatakse üle munaga. Salat jääb õhulisemaks, kui riivida otse kaussi. Heeringas segatakse eelnevalt hakitud sibula ja majoneesi-koore kastmega ja lastakse natuke seista, hiljem tõstetakse kartuli peale. Salat jääb mahlasem, kui vahekihil on natuke kastet. Olen kasuka tegemise ära õppinud kohalike vanausuliste käest, neil oli see alati väga maitsev. Suur kasuka armastaja Jana
hellik6 29.dets 2004 21:33
Loodan, et sellest saab meie pere üks lemmikuid.Mul on hea meel ,et leidsi siit selle retsepti. Mujalt poolt leidsin raskemad retseptid ja mulle mitte sobivad. Aitäh.
Mileedi52vm 23.dets 2004 18:03
Lähen valmistama, retsepti eest SUURED TÄNUD
1