Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

Rosina-porgandikeeks

Sõbrapäev

Rosina-porgandikeeks

fanaatik K. Roinineni
PrindiSoovita sõbrale
Mahlane keeks, millele porgand annab ilusa värvi ja ingver suurepärase aroomi.
Retsept
portsjonile
150 g margariini või võid
2 dl suhkrut
2 muna
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanilliinsuhkrut
1 tl ingverit (või kaneeli)
2 dl rosinaid
2 dl riivitud porgandit
1 dl hapupiima, või hapukoorega segatud keefiri
(1 pk apelsinikooretükke)
Valmistusviis Vahusta pehme rasvaine suhkruga tugevaks vahuks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel ja lisa vaheldumisi riivporgandi ja hapupiimaga segule. Sega kõik ained kiiresti ühtlaseks. Vala taigen võitud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta kooki 55-60 minutit 175 kraadi juures, ahju alumisel siinil. Sõelu enne serveerimist koogi pinnale ohtralt tuhksuhkrut.

KOMMENTAARID

Nunuh 14.jaan 2012 14:58
Hakkan seda kohe tegema :)...näis, kas meeldib. Natuke speti?h :), aga no näis... põnev igatahes...
suvii 19.nov 2011 16:37
Väga hea, panin nii ingverit kui kaneeli ja natuke ka veel päevalilleseemneid. Küpseb kauem, kui retseptis, aga tulemus on ootamist väärt!
Annu?ka 30.jaan 2011 16:38
Uskumatult hea jäi. Tegin kaneeliga. Võib julgelt proovida, kindlalt teen teinekord veel.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga