Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

Võrdne keeks

Sidrunikeeks

üle 60 min

Retsept
portsjonile
200 g võid
200 g suhkrut
5 muna
0,5 sidrunikoor ja -mahl
200 g jahu
vormi jaoks võid ja riivsaia
Valmistusviis
Või vahustada suhkruga, lisada ükshaaval munakollased.
Iga kollase lisamisel vahustada segu ühtlaseks, seejärel lisada sidrunimahl ja riivitud koor ning segada juurde jahu.
Munavalged vahustada kõvaks massiks ja segada tainaga.
Tainas valada määritud vormi ja küpsetada 200 kraadi C juures 50-60 minutit. Küpsust kontrollida puutikuga.
Jahtunud keeksile puistata tuhksuhkrut.

Märksõnad

võrdnekeeksmari

KOMMENTAARID

Tushar 17.veeb 2014 07:16
A plglniseay rational answer. Good to hear from you.
marit 09.nov 2008 18:54
tõesti suussulav, lemmik!
Gritten 28.jaan 2005 15:18
Olen seda retsepti kasutanud juba aastaid.....ja see on üks minu pere lemmikutest. Soovitan seda julgelt kasutada ka koogi põhjana. Võid julgelt võtta kodus leiduva suurima ahju plaadi, valada ühtlaselt sellele taigen ja katta pealt õuna viilude või rabarberi tükkidega! Maitsesta kaneeli ja suhkruga ja küpsetada soovitan 220 kraadi juures 30- 50 minutit!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool