Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

Piparmündipräänikud

Sõbrapäev

Piparmündipräänikud

Mari erakogu
PrindiSoovita sõbrale
Maitsvad piparmündimaitselised präänikud.
Retsept
portsjonile
500 g jahu
300 g suhkrut
3/4 kl vett
1 tl põdrasarvesoola
paar tilka piparmündiõli
1 sl toiduõli
  Suhkur ja vesi keedetakse heledaks siirupiks, lastakse jahtuda, lisatakse piparmündiõli, toiduõli, väheses külmas vees lahustatud põdrasarvesool, jahu ja segatakse kiiresti tainaks. Tainast veeretatakse pikk rull, sellest lõigatakse väikesed tükid, veeretatakse pallid, pannakse võitud plaadile, surutakse lamedaks ja lastakse umbes 15 minutit taheneda. Küpsetatakse mõõdukas kuumuses 7-9 minutit, ei pruunistata. Osa vett võib asendada punase marjamahlaga, siis saadakse roosad präänikud. 

KOMMENTAARID

Sabiina 11.juuni 2010 18:03
olen kusagilt kuulnud midagi põdrasarvesoolast, aga täpselt ei mäleta ja ei taha uskuda, et seda poes on, aga kujutan ette, et siin retseptis ta vist kergitusainena on mõeldud, et äkki asendaks 1 tl küpsetuspulbriga. Ja huvitav, missugust õli on autor mõelnud, mina proovin vivasani omaga.
(nimetu) 12.sept 2008 12:14
Kas põdrasarvesoola ja piparmündiõli on meie kauplustest saada?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga