Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

Härjasilmad

Lehttainapirukad kohupiimaga

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 kg lehttaignat
1 suur aprikoosikonserv
250 g kohupiima
150 g hapukoort
1 dl suhkrut
2 muna
1 dl kompotileent
1 tl vanillisuhkrut
MÄÄRIMISEKS:
muna
Valmistusviis Kuumuta ahi 225 kraadini. Rulli taigen 1 cm paksuseks. Lõika sellest ümmarguse piparkoogivormiga 8 cm läbimõõduga kettad. Pooltest ketastest lõika 6 cm läbimõõduga piparkoogivormi abil härjasilmadele servad ja tõsta kettad üksteise peale nii, et alla jääb suurem ketas ja selle peale serv. Määri munaga ja küpseta 5-7 minutit kuni härjasilmad on ilusasti kerkinud ja kuldpruunid. Keskelt üleskerkinud taigen suru lusikaga veidi alla. Sega omavahel kohupiim, hapukoor, suhkur, munad, kompotileem ja vanillisuhkur. Tõsta igale eelküpsetatud taignakettale 2 sl kohupiimakreemi, pane peale aprikoosipoolik ja küpseta umbes 10 minutit kuni kohupiim on hüübinud.  

KOMMENTAARID

Ann 08.jaan 2012 14:42
Kerli, retseptis ongi aprikoosid ju. Virsikud jäävad tõesti liiga suureks aga kui pooleks teha on hea :)
Kerli 27.okt 2011 09:23
Tegin ja väga head said! :) Ainult et kohupiima-hapukoore segu sai liiga palju ja terved virsikud jäävad liiga suureks, pigem kas kasutada aprikoose või virsikud viilutada ;)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga