Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

LIIVAKEEKS

Kartulijahu teeb selle keeksi sametiliselt pehmeks ja konjak lisab väga head maitset. Valmistamisaeg u 35 minutit + u 40 minutit küpseb.

üle 60 min

75

Retsept
portsjonile
200 g soolata vōid (ära kasuta margariini)
2½ dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 muna
2½ dl suhkrut
½ dl konjakit
VORMI MÄÄRIMISEKS:
vōid
riivsaia
Valmistusviis
Pane ahi 200ŗ C peale. Võta 2 liitrine küpsetusvorm, määri võiga ja puista üle riivsaiaga. Vahusta või, lisa jahu ja küpsetuspulber ning sega tugevalt. Vahusta muna suhkruga valgeks ja kohevaks vahuks. Lisa muna vaht vähe haaval võisegule. (Mitte vastupidi!) Vahusta tugevalt ja kõige lõpuks lisa konjak. Vala tainas vormi. Küpseta 200ŗ C juures ahju alumises osas u 40 minutit. Kui keeks hakkab pealt tumedaks muutuma, aga ei ole veel seest küpsenud, siis aseta peale foolium. Võta kook välja, lase veidi jahtuda vormis, tõsta vormist välja ning lase jahtuda rätiku all.
Serveerimisviis
Serveeri jahutatult.
Lisandid

Märksõnad

toidutareliivakeeks

KOMMENTAARID

aina 28.veeb 2006 09:20
Kukkusin selle keeksi valmistamisel tõeliselt ämbrisse, tegin kõik õpetuse järgi, kuid keeks küpsedes üldse ei kerkinud ja alla tuli selline vesiviirg, kas tõesti oli selle retseptis ette nähtud ainult kartulijahu või oleks pidanud olema ka nisujahu? Või mida tegin valesti?
yllemi 16.jaan 2006 11:01
väga maitsev
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool