Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

Lasanje tuunikala, krevettide ja rannakarpidega

Sõbrapäev

Lasanje tuunikala, krevettide ja rannakarpidega

Parimad kodused toidud
PrindiSoovita sõbrale
Lasanje tuunikala, krevettide ja rannakarpidega
Retsept
portsjonile
8-10 lasanjeplaati
2-3 l vett
1 sl õli
JUUSTUKASTE:
40 g margariini või võid
4 sl nisujahu
8-9 dl piima
1/2 tl soola
1/2 tl muskaati
veidike Cayenne'i pipart
150 g Emmentali juustu (3-4 dl riivjuustu)
LISAKS:
1-2 purki (ą 200 g) tuunikala
200 g kooritud krevette
1-2 purki (ą 100 g) rannakarpide vesihoidist
2 dl purustatud tomateid
1 küüslauguküüs
1 tl basiilikut
1 ml musta pipart (1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
peale riivjuustu
ValmistusviisLase potis kastme jaoks keema rasvaine ja jahu. Lisa vähehaaval piim ning sega, kuni kaste muutub paksemaks ja tõuseb keema. Maitsesta kaste, lisa riivjuust ja sega ühtlaseks. Pehmenda lasanjeplaadid kuumas vees, milles on tilgake õli. Nõruta tuunikala, krevetid ja rannakarbid. Sega tuunikala, krevetid, tomat, peenestatud küüslauguküüs, basiilik ja must pipar. Pane suure ahjuvormi põhjale õhuke kiht juustukastet, sellele kiht lasanjeplaate, seejärel õhuke kiht tuunikalasegu ja rannakarpe ning siis jälle kastet. Korda seda mõned korrad. Kata pealt juustukastme ja riivjuustuga. Küpseta lasanjet 225 kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit. ServeerimisviisServeeri kohe pärast valmistamist. 

KOMMENTAARID

Maarja 07.veeb 2010 12:57
Lase potis kastme jaoks keema rasvaine ja jahu?????? Kuidas see keema peaks..
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga