Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

ANANASSI-BESEEKOOK

Ananassitäidise ja beseekattega pidulik kook. Valmistamisaeg määramata.
Retsept
portsjonile
TAINAS:
200 g margariini
2 dl jahu
3 dl kiirkaerahelbeid
1 sl suhkrut
1 sl vett
TÄIDIS:
1 suur purk ananassitükke
3 sl suhkrut
2 sl jahu
1 tl jahvatatud kaneeli
raasuke jahvatatud muskaati
2 sl võid
KATE:
3 munavalget
1 dl suhkrut
Valmistusviis
Määri suurem madal koogivorm margariiniga. Sega tainaained köögikombaini tainakonksudega kiiresti läbi ja lase vähemalt 10 minutit külmas seista. Sega keedunõus ananassitükid suhkru, jahu, kaneeli ja muskaadiga ning kuumuta madalal kuumusel 5 minutit. Lisa või ja sulata see segades. Tõsta nõu pliidilt ära. Vooderda koogivormi põhi ja servad tainaga, toesta ääred fooliumiga ning eelküpseta koogipõhja 225 kraadi juures 10 minutit. Jaota täidis eelküpsetatud põhjale ja pane 10 minutiks ahju. Vahusta munavalged läikivaks vahuks, lisades suhkru vahustamise käigus järk-järgult. Tõsta vaht koogile ja küpseta veel 5-7 minutit ehk kuni besee servad muutuvad pruunikaks.
Serveerimisviis
Serveeri jahtunult.
Lisandid

Märksõnad

ananassi-beseekook

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool