Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

Krõbedad vahvlid

Sõbrapäev

Krõbedad vahvlid

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Krõbedad vahvlid peekoniga
Retsept
portsjonile
8 viilu Peekon
3 dl nisujahu
1.6 dl Kollane maisijahu
2.25 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Söögisooda
5 dl pett
2 tk Muna
3 sl Vahtrasiirup
50 g Või (sulatatud)
VAHVLIRAUA MÄÄRIMISEKS
sulavõi või õli
Valmistusviis Pruunista peekoniribad suurel pannil mõõdukal kuumusel krõbedaks. Lase liigsel rasval köögipaberile nõrguda ning murenda peekon tükkideks. Sega suures kausis jahu, maisijahu, sooda ja küpsetuspulber. Klopi teises kausis pett, munad ja vahtrasiirup omavahel ning lisa jahusegule. Sega kergelt läbi. Lisa 4 sl sulavõid ja peekonipuru. Kuumuta vahvliraud keskmisel kuumusel. Määri vahvliraud kergelt sulavõiga. Tõsta vahvlimasinasse veidi tainast, jaota ühtlaselt, sulge vahvliraud ning küpseta, kuni vahvel on pruun, küpsenud ja krõbe - umbes 6 minutit. Serveeri soojalt vahtrasiirupiga.  

KOMMENTAARID

krissu 17.nov 2008 18:59
:O peekoni on ka vaja!
mammuk 28.okt 2006 10:23
Lõpuks proovisin siis ära! vääga maitsvad on! super head
mammuk 11.aug 2006 14:14
Kas peekonivahvleid saab ilma vahtrasiirupi ja maisijahuta teha?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga