Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sõbrapäev

Väikesed aprikoosipirukad

Sõbrapäev

Väikesed aprikoosipirukad

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Efektsed ja mitte väga magusad aprikoosipirukad valmivad kerge vaevaga.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 pakk ( 500 g ) lehttainaplaadid
TÄIDIS
1 suur purk (820 g) aprikoosikompott
serveerimiseks tuhksuhkur
määrimiseks muna
Nõruta aprikoosipoolikud vedelikust ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Lõika tainaruudud aprikoosi läbimõõtude järgi, liites sellel 2 cm. Diagonaalribad lõika tainajääkidest. Pane iga ruudu keskele aprikoosipoolik ja aseta üle selle kaks ristamisi tainariba (venita neid kergelt ning näpista nurkadest alustaina külge). Määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 225°C juures 15 minutit. Jahtunud pirukad puista üle tuhksuhkruga. Antud kogustest saab 8 pirukat.

KOMMENTAARID

hipster 21.sept 2009 18:27
Ma olen sellistele pirukatele veel sorts kohupiima sinna virsiku/aprikoosi alla pannud ;)
soorebane 28.jaan 2009 21:39
Ilusad olid nad küll, aga mäletan et küpsetasin külla kaasa peale nende ka luksusliku õunakoogi. Eelistus oli õunakoogi kasuks, neid pirukaid küll söödi, aga ei eelistatud. Võibolla oleks pidanud ise lehttaina tegema, kasutasin poe lehttainast. Ja ehk ei oleks pidanud kahte sorti pirukaid korraga pakkuma :)
katspatz 07.aug 2008 21:37
Need kaovad laualt nagu soojad saiad sõna otseses mõttes. Ei ole väga magusad, aga kes tahab magusat raputagu ohtralt tuhksuhkrut peale, mis ka kaunistab pirukaid. Ka virsikutega on väga head. :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette