Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Sinepikattega seajalad

Vastlad

Sinepikattega seajalad

Lia Virkus Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seajalgu on vastlapäeval ikka söödud. Nii oli vanadel eestlastel kombeks ja tihti oli selleks ajaks ka tõhusam
lihakraam otsas. Mõnes Eestimaa paigas arvati ka, et seajalgade söömine teeb ilusaks.

üle 60 min

+ 30 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
8 tk Seajalg
1 tk Sibul
1 tk Porgand
100 g Juurseller
0.5 dl Astelpajumoos
2 sl Mesi
4 sl Sinep
5 tera Must pipar
2 lehte Loorber
Sool
Vesi
Pane seajalad külma veega tulele. Eemalda vaht. Lisa kooritud sibul, porgand ja sellerijuur, loorberilehed ja pipraterad. Keeda väiksel tulel 1 tund, lisades poole keetmise ajal soola. Sega astelpajumoos, mesi ja sinep. Tõsta seajalad leemest ja määri moosiseguga. Pane ahjuvormi ning küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes