Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Herne- ja porganditamp peekoniga

Vastlad

Herne- ja porganditamp peekoniga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Veebruaris, peale talverõõmude nautimist tasub ette võtta lihtsast kodusest toorainest rahvuslikud toidud. Tamp oli üks vanarahva lemmikuid – lihtne valmistada ja odav ka. Tamp sobib suurepäraselt liha- või kalaroale seltsiks, kuid kustutab nälja ka omaette roana.

üle 60 min

70–80 minutit + üleöö leos

Retsept
portsjonile
4 dl Kuivatatud herned
3 tk Porgand
50 g Või
3 dl Piim
Sool
Must pipar
Ürdid
300 g Peekon
1. Kalla hernestele nii palju vett, et need oleks kaetud, ja jäta ööks likku. Pane leotusveega keema, lisa kooritud ja tükeldatud porgandid. Keeda 40–45 minutit, lisa või ja keeda veel 10–15 minutit, kuni herned on pehmed.

2. Lisa piim ja maitsesta soolaga, tambi pudruks. Prae peekon pannil, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri viiludena tambi juurde või lõika tükkideks ja sega tambi hulka.

Uued retseptid

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Segasalatid
Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat