Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Lihtsad juustumuffinid

Vastlad

Lihtsad juustumuffinid

Tiina Lebane Nutika perenaise kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui kodus juhtub olema tugevamaitselist juustu, saad vaid poole tunniga valmis teha aromaatsed ja suussulavad juustumuffinid. Need on parimad otse ahjust võetuna ja koos külma võikilluga.
Retsept
4.5 dl Nisujahu (sellest 2 dl soovitavalt täisteranisujahu)
0.5 dl Seemnesegu (päevalille-, kõrvitsa-, seesami-, linaseemned)
1 tl Suhkur
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
2 tk Munavalge
2 dl Piim
3 spl Õli
50 g Riivitud teravamaitseline juust
12 tk

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Sega kausis jahu, seemned, suhkur, küpsetuspulber ja sool.

2. Teises kausis löö munavalged kergelt vahtu, lisa piim ja õli ning kalla jahusegu keskele. Sega tainas ettevaatlikult ja võimalikult vähe liigutades ühtlaseks ja jaga võiga määritud muffi nipanni avadesse. Igale muffi nile raputa peale riivitud juustu.

3. Küpseta ahjus 15 minutit, lase paar minutit jahtuda ja serveeri soojalt koos killukese võiga. Eriti ahvatlevad on soojad juustumuffi nid koos soolakristallidega võiga.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga