Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Hernesupp chorizo’ga

Vastlad

Hernesupp chorizo’ga

Laura Strandberg Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Laura Strandberg
Klassikaline supp saab hoopis teise, sugugi mitte kehvema maitsenüansi koos särtsaka chorizo’ga.

üle 60 min

2 tundi + herneste leotamise aeg

Retsept
1 kg Suitsuribi
3 l Vesi
300 g Kuivatatud herned
150 g Odrakruubid
Oliiviõli
2 tk Sibul
4 tk Porgand
200 g Chorizo
Sool
Must pipar
3 tl Sinep
1 punt Petersell ja till
1. Pane suitsuribi veega suurde potti keema. Koori pinnale kerkinud vaht ja lisa potti ka eelmisel päeval likku pandud herned ning kruubid. Kuumuta leem keemiseni ja jäta tunniks madalale kuumusele podisema.

2. Haki sibulad peeneks, koori ja tükelda porgandid. Pruunista kuumas oliiviõlis kergelt sibulad, seejärel ka porgandid. Kui supp on tund aega keenud, lisa need potti ja keeda veel pool tundi.

3. Eemalda kontidelt liha, haki väiksemaks ja pane tagasi potti. Maitsesta suppi soola, pipra ja sinepiga.

4. Serveeri suppi viilutatud ja pruunistatud chorizo ning maitserohelisega.

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana