Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Odrajahukarask pärmiga

Vastlad

Odrajahukarask pärmiga

Toidutare vanaema kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Eesti rahvustoit
Retsept
portsjonile
0.5 l Piim või supileem
25 g Pärm
1 tl Suhkur
1 tl Sool
Köömneid
2 kuni 3 sl Rasv
6 kuni 8 kl Odrajahu
Valmistusviis Lisa leigele piimale 1 tl suhkruga vedeldatud pärm, sool, köömned, sulatatud rasv ja jahu. Sõtku sitke tainas, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Tee tainapind rasvaseks, kata nõu rätikuga ja pane sooja kohta (u 30º) u tunniks kerkima. Kerkinud tainas sõtku veel kord läbi ja jäta uuesti 20-30 minutiks kerkima. Vormi tainast õhukesed pätsid, pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase rätikuga kaetult veel 10-20 minutit kerkida, määri piimaga ja küpseta 200-220ºC juures. Küpsenud karskid kata rätikuga, et koor oleks pehme.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga