Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Saiapätsikesed

Vastlad

Saiapätsikesed

Toidutare Eesti
PrindiSoovita sõbrale
Isevalmistatud saiapätsikesed

üle 60 min

Retsept
portsjonile
0.5 l Piim või vesi
25 g Pärm
Soola
4 kuni 5 tera Kardemon
3 kuni 5 sl Sulavõi
800 kuni 900 g Jahu
Valmistusviis
Lisa leigele piimale u 37ºC vähese piimaga vedeldatud pärm ja pool jahust. Klopi hästi segamini ja jäta sooja kohta u üheks tunniks kerkima. Kerkinud tainale sega juurde sool, kardemon, sulatatud või ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni tainas on ühtlane, läikiv ja lööb käte ning kausi küljest lahti. Aseta tainas uuesti rätikuga kaetult 1-2 tunniks sooja kohta kerkima (kerkinud tainas sõtku paar korda alla). Vormi pätsid, lase küpsetuspaberiga kaetud pannil kerkida u 20 minutit, määri pealt veega ja küpseta 225 ºC juures kuldpruuniks (u 30 minutit).
 

KOMMENTAARID

tõnis 02.nov 2008 17:15
ma tahaks küsida kas taign sisse suhkrut ei lähe
bett 30.sept 2008 19:44
Väga head, lisasin hoopis pool täistera nisujahu, nii on palju paremad. hakkan neid tihedamini tegema ;)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp