Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Ahjusink

Maitsev ahjupraad.
Retsept
portsjonile
4 - 6 kg sinki
  Enne valmistamist seisab sink kerges soolas umbes kaks nädalat. Selleks keedetakse soolvesi (5 l vett, 0,5 l jämedat soola), eemaldatakse vaht ja jahutatakse. Sink pestakse külma veega, kamar kraabitakse noaga puhtaks ja pannakse soolduma jahedasse kohta. Soolatud sink pannakse keeva vette, kamar ülespidi ja keedetakse 2 - 3 tundi. Tõstetakse leemest välja ja küpsetatakse kuumas ahjus helepruuniks. Antakse lauale keedetud herneste või ahjus küpsetatud õuntega.  

Märksõnad

ahjusinktriinu

KOMMENTAARID

ronamer 04.dets 2005 00:25
liiga palju jändamist, vist ei viitsi ise seda teha. Kui keegi soolamise vaeva minu eest ära teeb, võin ahjus teda küpsetada küll!
elvike 21.nov 2005 11:39
väga hea ammu järele proovitud
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes