Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Ahjusink

Maitsev ahjupraad.
Retsept
portsjonile
4 - 6 kg sinki
 
Enne valmistamist seisab sink kerges soolas umbes kaks nädalat.
Selleks keedetakse soolvesi (5 l vett, 0,5 l jämedat soola), eemaldatakse vaht ja jahutatakse.
Sink pestakse külma veega, kamar kraabitakse noaga puhtaks ja pannakse soolduma jahedasse kohta.
Soolatud sink pannakse keeva vette, kamar ülespidi ja keedetakse 2 - 3 tundi.
Tõstetakse leemest välja ja küpsetatakse kuumas ahjus helepruuniks.
Antakse lauale keedetud herneste või ahjus küpsetatud õuntega.
 

Märksõnad

ahjusinktriinu

KOMMENTAARID

ronamer 04.dets 2005 00:25
liiga palju jändamist, vist ei viitsi ise seda teha. Kui keegi soolamise vaeva minu eest ära teeb, võin ahjus teda küpsetada küll!
elvike 21.nov 2005 11:39
väga hea ammu järele proovitud
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool