Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Tänapäevane vastlapuder

Vastlad

Tänapäevane vastlapuder

Targu talita - Sirje Rekkor
PrindiSoovita sõbrale
Odratangust vastlapudru ajakohastatud variant
Retsept
portsjonile
1 l vett
2,5 dl odratangu
150 g läbikasvanud sealiha või suitsupeekonit
1 sibul
soola
terake suhkrut
jahvatatud valget pipart
kuivatatud punet
kuivatatud tüümiani
kuivatatud aed-harakputke
Valmistusviis
Vesi kuumutada paksupõhjalises keedunõus või ahjupotis keema, maitsestada vähese soola ja pipraga, lisada läbipestud tangud ja keeta 10 minutit tasasel tulel, aeg-ajalt segades.
Liha lõigata kuubikuteks ja pruunistada pannil, lisada tükeldatud sibul ja kuumutada, kuni sibul on klaasjas.
Maitsestada vähese soola ja pipraga.
Liha-sibulasegu lisada pudrule, segada hästi läbi ja panna praeahju valmima 160 kraadi juures umbes 1 tunniks.
Poole valmimise ajal maitsestada puder kuivatatud ürtidega.
Kui putru on vaja kauem soojas hoida, võib seda ahjus teha umbes 60 kraadi juures ja puder läheb aina paremaks.
 

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool