Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Uutmoodi hernesupp

Vastlad

Uutmoodi hernesupp

Toidutare Maire Suitsu
PrindiSoovita sõbrale
See supp erineb tavapärasest nii värvuse, maitse kui valmistamise hõlpsuse poolest. Valmistada võiks seda parajasti ühe söögikorra jagu, kuna seismisel ja ülessoojendamisel kahvatub supi kaunis värvus.
Retsept
portsjonile
0.75 sl Õli
0.75 sl Jahu
1.75 dl Vesi
0.5 tk Puljongikuubik
Sibulapulber
112.5 g Herned
Sool
Must pipar
0.25 dl Rõõsk koor
Valmistusviis
Kuumuta õli keedunõu põhjas, riputa juurde jahu ja kuumuta läbi (ära pruunista!).
Lisa segades vesi, pudendatud leemekuubikud ja sibulapulber ning keeda 5 minutit, et kaoks jahu toores maitse.
Lisa külmutatud herned, lase uuesti keema tõusta ning töötle supp püreeks.
Rõõsk koor sega viimasena supi hulka või jaga kergelt vahustatuna iga supiportsjoni peale.
Maitsesta supp soola ja pipraga.
Serveeri kohe, sest erkroheline värv tuhmub peagi; paku lisaks röstitud saiaviile.
 
 

KOMMENTAARID

Angela 29.mai 2010 22:37
Tuleb väga maitsev supp, lisasin praetud singikuubikuid ja keedetud väikseid makarone. Maitses 2-aastaselegi.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga