Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Õlles hautatud seakoot

Vastlad

Õlles hautatud seakoot

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Õlles hautatud seakoot. Retsept on arvestatud kahele sööjale.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk sea tagakoot
1 sl sool
1 tl Must pipar
4 tera Vürts
1 tk Sibul
2 lehte Loorber
5 dl tume õlu
5 dl vesi
2 dl *seakoodi keeduleem
1 sl kastmepaksendaja
1 dl hapukoor
vajadusel sool-pipar
Vala potti õlu, tükeldatud sibul ja maitseained. Lisa soolaga kokkuhõõrutud koot ning vaata, et see oleks vedelikuga kaetud. Keeda koot pehmeks (selleks kulub umbes 1,5 tundi) ja keetmise algfaasis eemalda leemelt hoolega ära vaht. Valmista soovi korral keeduvedelikust kaste. Selleks kuumuta 2 dl leent keemiseni ja kurna. Sega hulka hapukoor ja kastmepaksendaja. Maitsesta soola ning pipraga. Serveeri kooti kartulipudru, kastme ja hapukapsaga.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes