Uudiskiri Instagram Facebook
 
Vastlad

Jogurtipäts rukkipüüliga

Vastlad

Jogurtipäts rukkipüüliga

Perenaise kalender
PrindiSoovita sõbrale
Küpseta hea ja tervislik jogurtipäts.

üle 60 min

Retsept
5 dl pehme jogurt (3% rasva)
50 g pärm
2 tl Sool
6 dl rukkipüülijahu
7 dl (umbes) nisujahu
Soojenda jogurt kuni 37°C-ni. Sega sisse üks osa pärmi, seejärel ülejäänu. Lisa sool, rukkipüülijahu ja enamus nisujahust. Sõtku tainas läikivaks, kuni see kausi servast lahti lööb. Lisa üeljäänud jahu, sõtku ja lase rätikuga kaetult soojas kohas 30 minutit kerkida. Jaga tainas kaheks osaks ning vormi neist kas ovaalse või ümmarguse kujuga pätsid. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta terava noaga kergelt muster sisse ( näiteks triibud ). Lase pätsidel rätikuga kaetult veel 30 minutit kerkida. Raputa kergelt rukkipüülijahuga üle ning küpseta ahju alumises osas ligi 30 minutit. Lase pätsidel rätikuga katmata jahtuda.

Märksõnad

jogurtipäts

KOMMENTAARID

yllemi 30.jaan 2006 18:59
pole varem sellist asja teind aga poovin järgi
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga