Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Punase sibula ja Gouda juustuga täidetud korvikesed

Veel peolauale

Punase sibula ja Gouda juustuga täidetud korvikesed

Indrek Kose Valio
PrindiSoovita sõbrale
Foto: VALIO
Kaunid ja mahlased soolased suupisted kohvilauale. Soovi korral võib väikeste korvide asemel valmistada ka suure piruka.
Retsept
500 g Muretainas
2 tk Punane sibul
2 sl Punane vein
2 sl Oliiviõli
Värske tüümian
2 sl Palsamiäädikas
10 -15 tk Mustad oliivid
1 -2 tk Paprika
200 g Valio Gouda Black Label juust
Kuumuta ahi 200 kraadini. Täida väikesed, umbes 10 cm läbimõõduga küpsetusvormid õhukeselt lahti rullitud muretaignaga. Kata taigen küpsetuspaberiga ning aseta paberile raskuseks kuivatatud herned, tatar või mõni muu kuivaine. Küpseta u 15 minutit või kuni taigen on hakanud muutuma kuldpruuniks. Eemalda raskuseks asetatud kuivained ning küpsetuspaber ja küpseta veel 5 minutit. Korvidega samal ajal võid küpsetada ka paprika: selleks lõika puhastatud paprika neljaks ja küpseta nahk üleval pool, kuni paprika hakkab pealt pruunistuma. Eemalda parpika ahjust ning aseta kilekotti, mille otsa tee sõlm. Jahtunud paprikal eemalda koor ning lõika ribadeks.Samal ajal, kui taigen küpseb, lõika sibulast rattad. Kuumuta pannil õli ning küpseta õrnal tulel sibularattaid, kuni need on hakanud pehmemaks muutuma (Võimalik, et sibularattaid tuleb küpsetada mitmes osas, sest küpsetamisel peaksid nad jääma terved ja seepärast ei ole hea neid pannile kuhjata, vaid küpsetada ühes kihis). Pehmenema hakanud sibularatastele vala peale balsamicot ja lisa ka mõned tüümianioksad. Hauta 5-10 minutit ja eemalda pliidilt.Valmis korvide põhja aseta esmalt viiludeks lõigatud oliivid ja tükeldatud paprika. Tõsta korvikesse punase sibula ratas ning kõige peale viil Gouda juustu. Küpseta ahjus veel pisut, kuni juust on hakanud sulama ning võtnud pruunika tooni.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes