Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Juustukorvikesed kohupiimaga

Veel peolauale

Juustukorvikesed kohupiimaga

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Muretainast valmistatud väikesed korvikesed, täidiseks küüslaugukohupiim piiniapähklitega ning soolane kohupiim suitsusingitükikestega. Antud kogusest saab 4 umbes 10 cm läbimõõduga korvikest.
Retsept
TAINAS:
125 g nisujahu
1/4 tl soola
70 g võid
2 sl külma vett
KATE:
250 g kohupiima
100 g toatemperatuuril võid
1 sl nisujahu
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 väiksemat muna
1 küüslauguküüs
2 sl hakitud peterselli
2 sl piiniapähkleid
100 g keedusinki
6 salveilehte
koogivormide määrimiseks rasvainet

Sõelu jahu kaussi ja sõtku koos teiste ainetega tainaks, pane u 30 minutiks külma. Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual lahti ja pane nelja u 10 cm läbimõõduga koogivormi. Katteks sega kokku kohupiim, või, jahu, sool ja pipar. Lisa pidevalt segades ka munad. Koori ja haki peeneks küüslauk ning sega poole kohupiimamassiga. Täida küüslaugukohupiimaga kaks vormi ja silu pealt ühtlaseks. Kuivrösti pannil piiniapähkleid ja pane korvikeste peale. Täida ülejäänud kohupiimamassiga ka teised kaks vormi. Lõika keedusink kuubikuteks, kalla kahte viimasesse vormi ja kaunista salveilehtedega. Küpseta ellsoojendatud ahjus 200 kraadi juures (gaasipliidil 3.jaotus) 15-20 minutit. Serveeri toasoojalt.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes