Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Kirju Kass

Veel peolauale

Kirju Kass

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lahe hapukas küpsiserull, millega on hea magusaisu peletada. Kuna tegemisõpetus sarnaneb kirju koera omaga, kuid maius on hele, sai ta nimeks kirju kass. Seda on lihtne valmistada ka lastel.

20-40 min

+ 1 tund kuni 12 tundi tahenemiseks

Retsept
3 pk (a' 180 g) Küpsised (kondenspiimamaitselised)
150 g Või
0.5 dl Suhkur
0.5 tk Sidrun
1 tk Apelsin
300 g Marmelaad (hapu)
2 kuni 3 tk Õun
2 dl Hapukoor 30%
Pane viis küpsist kõrvale. Purusta ülejäänud küpsised näppude vahel kaussi. Sulata pliidil potis või, lisa suhkur ja sulata samuti. Lase segul jahtuda. Pese ja kuivata apelsin. Riivi kollane kooreosa ja lisa kaussi küpsistele. Tükelda marmelaad ja lisa samuti küpsistele. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pressi poolest sidrunist ja apelsinist mahl välja, vala õuntele ning sega läbi. Lisa küpsisesegule õunatükid, jahtunud sulavõi ja hapukoor, sega korralikult läbi. Lõika toidukilest paar-kolm tükki. Purusta viis kõrvalepandud küpsist köögikombainis või tainarulliga peeneks puruks. Puista osa purust esimesele kiletükile. Pane peale pool või kolmandik küpsisemassist. Mätsi kätega rulliks, veereta küpsisepurus ja paki kilesse.
Tee nii ka teine ja soovi korral kolmas rull. Pane külma ning lase seal seista 1 tund kuni 1 öö. Lõika viiludeks.
Kogus 10 tükki.

Märksõnad

liakasskirjuvirkus

KOMMENTAARID

STROMB 17.okt 2016 19:16
VERY GOOD
mihkel 27.sept 2013 18:29
kust poest saab 30% hapukoort?
silviana 10.mai 2013 23:12
väga lihtne ja maitsev
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes