Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veel peolauale

Küpsisekräsupea

Veel peolauale

Küpsisekräsupea

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hästi šokolaadine, pehme ja mahlane küpsisekook. Kui soovid, võid küpsiste hulka segada ka hapukaid kuivatatud marju, näiteks jõhvikaid või kirsse.

20-40 min

12 tundi maitsestumiseks

Retsept
3 pk (a' 180 g) Küpsised (šokolaadimaitselised)
2 dl Moos (hapu)
5 dl Hapukoor
50 g Rosinad (kuldsed)
50 g Jõhvikad (kuivatatud)
150 g Marmelaad (hapu, tükeldatud)
GLASUUR
50 g Tume šokolaad
2 sl Või
1 dl Rõõsk koor 35%
2 sl Kakaopulber (mõru)
KAUNISTAMISEKS
Tutti Frutti Crash
Lao 12 küpsist alusele koogi põhjaks ja kata moosiga. Purusta ülejäänud küpsised kaussi. Lisa küpsisetükkidele hapukoor, rosinad, jõhvikad ja marmelaaditükid ning sega ühtlaseks. Lase 5–10 minutit seista, et osa koorest imenduks küpsistesse. Tõsta segu küpsise-moosikihile. Pane kook 1 ööks külmkappi maitsestuma. Glasuuri tarvis mõõda potti või ja koor, kuumuta keemiseni ning tõsta pliidilt. Lisa potti tükeldatud šokolaad ja kakaopulber, sega šokolaadi sulamiseni. Nirista glasuur koogile ja kaunista kommipuruga.
Kogus 8 - 10 lõiku.

KOMMENTAARID

M. 06.veeb 2014 12:08
Meeletult hea kook! Kui määrida küpsistele pohlamoosi, tuleb imehea!
Ütu 24.mai 2013 11:26
hea kook
silviana 10.mai 2013 23:14
see vist imehea
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes